onsdag 6 april 2011

Catharina Elmsäter-Svärd en ny svag minister.

Hela Europa har beslutat förbjuda mobilsamtal och sms för bilförare men Sverige kommer inte till skott.
Enligt infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) innebär trafikutskottets skrivningar inte automatiskt att det blir ett förbud mot sms:ande i bilen eller ens krav på handsfree.Det är för tidigt att i dag slå fast, anser hon.
Minister Elmsäter-Svärd visar upp en feghet och avsaknad av vision som så många andra svenska ministrar som inte fattar varför de har fått sin position.
"Vi ska se över", "vi ska utreda" och "vi ska titta på det här". Bla bla bla. Elmsäter-Svärd säger: "vi ska titta på det här mer grundligt, vilket jag tycker är rimligt, och sedan återkomma först 2012. Så det vore ju dumt om jag skulle säga ja eller nej, eller vara väldigt tvärsäker i dag", säger hon till TT.
Nej tvärtom redovisa en viljeinriktning! Under tiden får vi sitta och passa oss för främst småbarnsföräldrar som utsätter sig sina barn och medtrafikanter för livsfara medan de ska lösa vem som ska köpa mjölken eller hämta Gustav från dagis. Ja naturligtvis gäller problemet alla förare inte minst den lastbilschaufför som höll på att köra ihjäl min hustru för en månad sedan.
"Jag skulle ju bara kolla ett sms"...