söndag 30 mars 2014

Peratt artiklar i mars 2014

Börje Peratt blogginlägg under mars 2014.

PERATT.COM

13 mars. Extrainsatt kurs i Livskompassen för Gruppledare.
6 mars. Towards a Science of Consciousness på G.

COACHA MED PERATT LIVSKOMPASSEN

27 mars. Livskompassen lär läraren anpassa sig till eleven. Livskompassbaserat lärande (LBL) visar sig fungera på i stort sätt alla utbildningsområden och situationer. Så det vore naturligt att den skulle ingå i skolan på alla nivåer.
16 mars. En rektors betraktelser. En rektor och lärare med flera ledarskapskurser bakom sig har under hösten 2013 som observatör deltagit på samtliga kurssteg ”Livskompassen för Gruppledare”.

MEDVETANDETS UPPKOMST

29 mars. Toward a Science of Consciousness närmar sig. Jag kommer att delta i Toward a Science of Consciousness 20-årsjubileum i Tucson Conference April 21-26, 2014, Arizona USA.

FUNDERINGAR OCH INTRYCK

29 mars. Att formulera sin politiska vilja.När jag för ca 18 månader sedan började granska partiprogram, särskilt Centerns, för att se hur lång man vandrat från sina rötter slutade det med ett i stort sett nytt ideologiskt program. Demokraterna.

DEBATT

28 mars. Opinionsmätningar visar olika. I Text-TV skriver man att KD ligger under spärren och då lutar man sig mot Ipsos mättning som visar att C ligger över och att MP är Sveriges tredje parti. Går vi till Novus mätning hamnar också C under riksdagsspärren med 3,6% och SD blir Sveriges tredje största parti.
26 feb. Sheratons personal kränker hotellgäst och känner sig kränkta över att det avslöjats.

DEMOKRATERNA

28 mars. Sveriges betydelse i EU 2,6 procent.
26 mars. Skyll inte på S för skolfiaskot.
25 mars. Socialchef som fick rätt om kravallerna i Husby tvingades gå.
3 mars. Miljöpartiet – EU parti MP EU förespråkare.

BILDMAKARE

Det positiva utvecklingen av Danderyds Konsthall och trevliga möten inspirerar till att börja måla igen. I realiteten vet jag inte hur tiden ska räcka till det.

FILMAREN

Förhoppningsvis kommer vi igång med slutklippningen av Guide – hästen med nio liv i maj.
Många frågar efter DVD på Bella & Real. Resurser och teknik har vi. Tiden och lite ekonomi måste fixas.
Bella & Real – the Movie, affischen
Youtubelänkar.

FÖRFATTARE
Skriver nu för fullt på Försök igen och har flyttat ett avsnitt till Tolv Sinnen så den kommer med utökad version.

TEXT OCH MUSIK

Återigen har jag fått anledning att delge en vän min sorg och dikten jag skrev till en mor som gått över: Begravning av en vän – När orden inte räcker.

MEDIA OCH KULTUR
SPORTKOMMENTAR

UTFORSKARE

28 mars. Rökförbud räddar barn. Rökförbud ger färre förtidiga barn. Begränsad rökning på allmänna platser resulterar snabbt i påtagliga hälsovinster – även för barnen. Det visar den första systematiska genomgången som gjorts på området.
15 mars. Clas Svahn språkrör för vem och vad då?
4 mars. Ett mönster av förnekelse, förakt, förtal.

HUMANISM & KUNSKAP

27 mars. Kiran Bedi en sann hjältinna. Kiran Bedi är kvinnlig polis och fängelsechef av en ovanlig dignitet. Hon förvandlade ett av Indiens värsta fängelser till ett Ashram med kurser i läsning, hälsa och religionsstudier för fångarna.
1 mars. Humanismens återupprättelse.
"Jag levde länge i förvissningen om att humanism innebär medkännande, respekt och förståelse. Var och en får tro vad man vill och bilda sig sin egen uppfattning om världen. Därför kom det som en smärre chock då några gav sig ut för att vara humanister med en ateistisk agenda och med avsikt att förfölja oliktänkande."


Börje Peratt

Börje Peratt Vetapedia
Officiell hemsida
LinkedIn
Börje Peratt/Wikipedia
Draupner Film
SFI Filmdatabas
IMDb
Mediedatabas