måndag 10 januari 2011

Sarah Palins dödslista uppmanar till mord


Sarah Palin har både på sin hemsida och på Facebook lagt upp en "dödslista" där det finns en USAkarta med hårkors från ett gevärssikte som visar var de utsedda elimineringsobjekten finns.
I sin retorik använder hon vapenterminologi "ladda om" (reload), "jaktmål" (target), eliminering som oförblommerat manar till handling.

Kartan är en anvisning, lika tydlig för Palins följare och uppenbar som de hemsidor där al Qaida uppmanar sina följare att likvidera utvalda offer.
Nu skyndar företrädare för svenska media till och på Newsmill anser Janerik larsson att det är ett skamgrepp att anklaga Palin för det inträffade. I aktuellt hävdar en utsänd reporter att ingen har påstått att Sarah Palin är skyldig till morden i Arizona. Nej hon har kanske inte beordrat dem men har hennes uppmaningar orsakat dem? Varför har uppmaningen nu tagits bort från Palins hemsida? Jo därför att många anklagar Palin som uppviglare.
Sarah Palin har själv hamnat i skottlinjen för sina uttalanden och stor uppmärksamhet riktas mot hennes ansvar som uppviglare.

Amerikanska bloggar och chatforum är fulla av ordalydelser där Sarah Palin  "vadar i lögner" och har "blod på händerna".

Palins hat riktas även mot Assange:

"Assange är inte en "journalist" snarare en "redaktör" för al-Qaidas nya engelskspråkiga tidskrift... Han är en anti-amerikansk agent med blod på sina händer." (slut Palin citat)

Palins "dösdslista" och uppmaning till sina följare att rikta in gevärssiktet på bland annat den nu allvarligt skottskadade demokraten Gabrielle Gifford är tvivelsutan ett hot i ett land där man kan köpa vapen över disk.

Läs mer nya bloggen Utblick.

Börje Peratt