torsdag 7 juli 2011

Fuglesang i drömmarnas värld.

Jag som hitintills haft en skeptisk hållning till homeopati blir nu istället övertygad om dess verkan då jag ser Christer Fuglesang sluddrande och omtöcknad i en TV debatt under almedalsveckan. Han påstår att de homeopatiska sömnpiller han vräkt i sig inte har någon verkan. Ja det är möjligt men då måste han ha svalt pillren med en flaska renat. Austronaten var nu inte ute och flög i rymden utan försökte hålla sig vaken i skeptikerfårans drömvärld med enögda representanter för Vetenskap och Folkbildning som ännu en gång gjort bort sig, denna gång i direktsändning.
Nej nu ska jag inte bli elak, bara konstatera att dessa stackars rädda för en verklighet de aldrig kommer att förstå bara leder dem än djupare in i förnekelsen.

En liten parentes i sammanhanget är väl att homeopatisk medicin har högre verkan ju mer utspädd den är. Och därmed är ju hela experimentet felaktigt utfört.
En annan undran är då hur länge kommer Fuglesang och VoF att sluddra?

SVT´s roll i detta blir också märkligt. Rapport skriver om händelsen som ett event i VoF´s regi men inget om den uppenbara effekt som fick försökskaninen att sluddra. Vart tog kravet på journalistik vägen hos Anders Forsberg och Jael Söderlund som står för "informationen"? Eller är Rapport och SVT det som vi redan har misstänkt ett språkrör för VoF.