onsdag 24 juli 2013

Möte med Robert Nordmark gav lusten till hockey tillbaka

Sprang på Robert Nordmark då jag var och handlade på Lidl. En hockeyspelare från Luleå som var några år i Djurgården och även var tränare där. Han coachade även Almtuna några år 2007-2008. Fick reda på att han numera är europeisk talangscout för Edmonton Oilers.

Vi kunde ha pratat hela eftermiddagen kändes det som, många gamla minnen blev det. Han coachade oss då vi spelade en veteranmatch i Djurgårdens dräkter och det var ett väldigt positivt minne.

Berättade också om min tid i AIK med gamle AIK keepern Lejdan som tränare. Fick höra att Lejdan numera var i Troja och hade flyttat hem från Tyskland. Måste nog göra ett besök eller i alla fall ringa.

... Inget kan som hockey väcka gamla minnen utom möjligen lumpen då förstås.

Gunnar "Lejdan" Leidborg stod i AIK:s mål kring 1971-87 och tog sig an AIK som coach då de höll på att åka ut elit i slutet av 1990-talet.

Jag hade då kört allsvenska juniorlaget där i mental träning och fick nu tillsammans med Lejdan försöka hålla AIK kvar i elit. Det var en häftig period. Och jo AIK blev kvar.

Jag funderade på att lägga av hockey nu efter en tuff skada men fortsätter ändå kanske med veteranerna i höst. Det är faktiskt det roligaste som finns.  

Börje Peratt