söndag 25 juli 2010

Tack Gothia och Viasat.

Har suttit och njutit av ett fantastiskt slut och finalspel i Gothia Cup. Tack alla ledare, tränare, föräldrar, ungdomar och barn som givit sådan underhållning. Och tack Häcken och Gothia organisationen för ett bra arrangemang. Inte minst tack Viasat för en bra sändning med bra kommentatorer.
Finalspelets smolk visade sig tyvärr i F17 finalen mellan AIK FF - Shanghai Caoyangen där den svenska domaren tappade det viktigaste av allt att döma rättvist och opartiskt. Det kinesiska skollaget har rest runt halva jordklotet, går till final och domare stjäl tjejerna från deras seger. Shanghai har 3-2 då tiden är ute. Denna domare lägger till en minut vilket inte någon annan domare gjort under hela finalomgången. Det fanns heller ingen anledning till tidstillägg. Minuten växer till två minuter och AIK kvitterar. I straffsparksläggningen räddar den kinesiska målvakten regelrätt en straff. Men domaren underkänner det. Skandalen är nu fullständig. Kinesiskorna klarar inte denna orättfärdighet och faller igenom. AIK "vinner". Hur Gothia ska kunna återställa detta vet jag inte men tillåt kinesiskorna gratis vistelse kommande år. Shanghai Caoyangen får inte åka hem utan en försoningsgest. Gothia nämner själva inget om detta på sin hemsida. Men hela TV-publiken har sett och det är definitivt bad image.