måndag 14 november 2011

Fantastiska Idoler

Treans True Talent fann flera duktiga sångare och den mest självklare och värdiga vinnaren Dimitri Keiski vann. Gläds verkligen med denna ödmjuka, kärleksfulla och vänliga familjefar.

Fyrans Idol med sex återstående tävlare är mer svårtippad. Nu åkte André trots ett som vanligt bra framträdande. Han har sin alldeles egen röst och påminner mig om några idoler på femtio-sextiotalet framför allt Paul Anka och Ritchie Valens men även i någon mån Tommy Steele. Han har the looks, the voice och the carisma. Jag hade verkligen velat höra honom i någon av The Zombies hits som Tell her no eller Shes not there.

De återstående fem är sensationellt bra. Trots sin unga ålder har några redan under idolprocessen utvecklats till näst intill färdiga stjärnor. Men här kanske den bästa rösten, Molly, faller på att hon inte kommit så lång som de andra när det gäller scenframträdande och engagemang. Självförtroende spelar en stor roll.

Moa har ju redan en hit kanske kan hon vinna på den. Robin har utvecklats enormt och den enda som inte ser det är jurygubben Bard som tycks ha byggt upp en personliga aversion, en oprofessionalistisk attityd som gör Bard olämplig för detta uppdrag. Men jag hoppas att Robin går långt, gärna till final. Han tillhör absolut de tre bästa.

Kvar har vi de båda Amandorna. Och märkligt nog har Amanda P hängt löst flera gånger trots fantastiska uppträdanden. Tjejen är utan tvekan ett hot. Möjligen kan det vara så att hennes framträdande har varit så bra så folk röstar inte på henne för att de tror att alla andra gör det.

Amanda F är väl i slutändan den som gjort mest intryck. Hennes stil är något alldeles extra, en diva och ett naturbarn i sexförpackning. Kan hon behålla fingerspitzgefühl i sina extraordinära, utlevande uppträdanden så vinner hon. Ja banne mig ser vi inte en världsstjärna födas.

Börje Peratt