tisdag 22 maj 2012

Antihumanisterna granskas på Aftonbladets ledarsida

Katrine Kielos menar att Antihumanisterna mer borde ägna sig åt att kritisera orimlig tro på aktier än på spöken.

Problemet är väl att antihumanisterna i mångt och mycket går särskilt läkemedelsindustrins ärende. Något som också Kielos betonar.

Antihumanisterna har en agenda och den är inte i mänsklighetens tjänst.  

Kielos tråd i denna ledarkrönika är inte helt lätt att följa. Därför har jag försökt bena ut den och kommentera den i Utblick: Antihumanisterna kritiseras på ABs ledarsida.

Kielos ledarkrönika är främst intressant för att den på många punkter ifrågasätter föreningen som kallar sig Humanister, men som egentligen är ateistiska naturalister. I denna krönika kritiseras antihumanisternas inriktning. 

Folk har tröttnat på deras intolerans och personförföljelser och de har länge fått härja fritt. Nu börjar reaktioner komma även från  de medier som normalt sett skyddat dem. Vi väntar bara på att SVT också gör en granskning. 

Tidigare har det förekommit ganska mycket debatt på Newsmill men där plöjer nu antihumanisterna in marknadsföringspengar för sitt förlag. Kan vi kan räkna med en allt mer friad zon från kritik där?

Gramscis strategi entrism som innebär att man nästlar sig in och tar över medier kan ha lyckats på flera ställen än på Public Service.

Se vidare artikel "Den Moderna Antihumanismen".

Börje Peratt 
Humanism & Kunskap