torsdag 4 augusti 2011

Elvaåring avkastad från tåg

Finns det någon advokat som nu åtar sig systrarnas talan?

Händelsen där en tågkonduktör kastade av en elvaårig flicka från tåget, medan hennes storasyster var på toaletten, är oerhört upprörande.
Flickorna som ursprungligen är afrikaner vistades i ett främmande land och skulle resa från Örebro till Göteborg. Elvaåringen klarade enligt konduktören inte av att förklara att hon reste med sin syster som hade biljetterna. På Kumla station kastades hon av.
Enligt storasyster hade de straxt innan köpt biljetter av samma konduktör vilket förbryllar.

Vad hände sedan när storasyster återkom och upptäckte att lillasyster var borta? Vilken oerhörd fasa!

Vad kunde ha hänt med lillasystern som sökte sig till en gångtunnel där hon grät hejdlöst.
Orten hon slängdes av på är inte vilken som helst. I Kumla finns Sveriges hårdast bevakade anstalt - med flera av landets farligaste brottslingar.

Varje dag försvinner i Sverige unga barn många in i sexindustrin. Flera spårlöst. SJ har således utsatt elvaåringen för allvarlig fara och rent av livsfara.
I denna svåra stund var det ren tur att flickan mötte en snäll dam som tog hand om henne.

SJ skyllde först på att flickan såg äldre ut men hade senare i kvällens TV sändning omdömet att inte fortsätta bortförklara agerandet. Man konstaterar att konduktören gjort en missbedömning. Ja det är väl ett understatement.

Jag frågar mig nu vem som för systrarnas talan. Båda har utsatts för allvarlig psykisk påfrestning. När nu SJ pratar om kompensation hör jag att flickan ska erbjudas nån gratisresa.
I själv verket borde det vara ett skadestånd av ansenlig dignitet. Ett sexsiffrigt belopp. Vilken probonoadvokat åtar sig detta?
Vad gör Barnombudsmannen?
Är händelsen ens polisanmäld?