lördag 26 november 2011

Alexander Bards förlorade Idol heder

Alexander Bard försvaras av AB, Nöjesbladets ”Idol”-krönikör Helena Trus. Hon menar att Bard har en poäng i sin gränslösa nedsabling av Robin. Och hon motiverar det med att Robin kommer att försvinna i glömska efter Idol. Säger Trus samma sak när Robin åker med typ Robert Wells på nån turné och drar tjejer i alla åldrar.

Robin är en klassisk folkparkturnéidol som aldrig Moa eller EmmaF kan bli. Däremot är de båda tjejerna unika sångare och kan mycket väl få sin publik. Emma F har verkligen sin alldeles egen unika stil och kan bli något stort. Men åter till saken.

Alexander Bard har fått rollen som en narr men han har förlorat omdömet. Hans papegojlikande upprepade övertramp och kränkningar kanske skulle haft ett pajas underhållningsvärde om det nu inte var för att hans dåliga tajming.

Han missar Robins kvaliteter som gör att publiken står upp och applåderar. Att karln inte ens då har självbevarelsedrift nog att stoppa vantarna i munnen och hålla käft är obegripligt men förutsägbart.

Helena Trus säger: "Jag vill inte ha ett ”Idol” utan Bard. Och inte skulle TV4 göra sig av med min guldkalv."

Möjligen har Trus rätt i att Bard är anställd för att vara kritisk och djävlig. Vilket är ungefär detsamma som att säga att Alexander Bard är köpt och saknar integritet. Ja kanske det. Men är han anställd för att förfölja en och samma person i en slags oresonlig vendetta mot en ung människa som kan sjunga och som kan uppträda till skillnad mot Bard.

Nej Bard har för länge sedan förlorat underhållningsvärde och är enbart en belastning för juryn, Idol och TV4. Låt oss slippa honom i finalen. Han har bara negativ påverkan på Robin och det gör finalen orättvis.