onsdag 29 juni 2011

Landström-Colombia 1-0

Så har då Svenska damerna inlett fotbolls-VM med att köra över ett ungt och tekniskt Colombia. Lotta Schellin var outtröttlig och gjorde ett fantastiskt bra arbete. Man spelade sig fram till många feta chanser men uppvisade en påfallande oförmåga att avsluta. När Jessica Landström gjorde 1-0 hade hon redan missat öppet mål. Vi har sett sådana målmissar förut så det är ju inte så märkligt. En liten felträff och bollen går över istället för in i mål. I sin frustration över detta manglar Landström sedan Colombias högerback på ett sätt som i min regelbok är ett rött kort. Hon fick inte ens varning. Med Landström utvisad hade hon inte varit på plats för att peta in 1-0 målet och vi vet inte hur det hade slutat.

Jessica Landström blev sedan utbytt mot en ung anfallare. Denna avbytare kom in utvilad och fräsch men orkade inte springa efter en långsamt rullande boll mot hörnflaggan. Hon fick chansen men i mina ögon tog hon den inte och hon visade sedan inte upp kvaliteter som kommer i närheten av Landströms.
Alla de som anser att Landström inte ska börja igen (som straff för missen) och vill ersätta henne med Jakobsson eller någon annan missar det faktum att Landström jobbade hårt, var på rätt ställe och slutligen också fick in den. Således kan jag inte se något alternativ. Dagen då det funkar gör Landström fler mål.
Mest påfallande var annars oförmågan att ta emot bollen och limma den vid fötterna och alla felpass. Här kom så småningom colombianerna in och visade prov på något som kan bli stort då de vuxit till sig.