måndag 24 juni 2013

Hans Nordin Fiskeguide fiskerapporter 2013 ismete

Vinterns försenade rapporter från Fiskeguide Hans Nordin är denna gång från mitten mars tills isarna släpper och sista ismetet i mitten av april.

22 mars
Hans Nordin Fiskeguide filosoferar ute på isen.
Det blev en populär och uppskattad rapport på Facebook. Den handlar mer om naturiakttagelser och reflektioner från en dag på isen än själva metet.
"Häromdagen satt jag helt stilla, mitt ute i isöknen med blicken vilande på ett stort vildsvin. På avstånd påminde den mer om en noshörning i miniatyr där den långsamt trevande rörde sig över hela fjärden. Väl framme på andra sidan blev den plötsligt orolig, började trampa lite fram och tillbaka utefter den täta solbelysta vassen..."

24 mars
Hans Nordin fiskeguide med gösflow.
"... Nya napp trillade sedan på i jämn takt. Allt medan en grandios havsörn lugnt svävade och cirklade med uppvindarna över fjärden ..."

25 mars
Hans Nordin fiskeguidar hela familjen.
"... En kall frisk byig nordan drog mot vår sida av sjön. Vinden skulle nog bli lite för tuff för mitt sällskap för dagen – en familj med tre pojkar 8-11 år plus mamma och pappa med nyfödd bebis ... "
"... Roligt är kort – fyra timmar går fort. Och en nöjd mormor kunde stolt förkunna för det nu sovande barnbarnet att hon nog drog upp den största abborren idag ..."

13 april
 Fiskeguide Hans Nordin tar emot från när och fjärran
"...  Först var det abborrar och smågäddor som jagade ikapp mörtarna. Men ganska snart började även lite större nyvakna gäddor visa intresse för godbitarna. Robert som inte är van vid fångster överhuvudtaget på sina hemmavatten trodde knappt sina ögon när han toppade med ett par 5kg-gäddor. Men det skulle bli än bättre. ..."

14 april
Fiskeguide Hans Nordin på vinterns sista isar.
"... En tidig morgon med rosa himmel strax innan solen kastade sina första försiktiga solstrålar genom trädtopparna hann vi knappt börja placera ut de första spöna på 8m-djupet innan säsongens värsta nappgalenskap inleddes. Och därmed var det igång!..."

Börje Peratt
Fisketur – TV-serien med fiskeguide Hans Nordin   Börje Peratt officiell hemsida