lördag 22 juni 2013

Hans Nordin Fiskeguide sena rapporter

Fiskeguide Hans Nordin hade en lång vinter 2013 och på den sida där jag lägger upp rapporter från Outdoor blev det rejält försenat. Så nu kommer de förhoppningsvis efterlängtat.

Den första från 15 januari (2013):
Ismetet i full gång.
Perioden med mildväder som smälte ner det isolerande täcket var nödvändig för en positiv isbyggnad. Nu ligger fina isar på många håll i Stockholms län – på de flesta små och mellanstora sjöar ca 15 – 25cm solid is.

Årets andra rapport 27 januari:
Hans Nordin guider till fiskefångst på isen
Efter några omflyttningar hittade vi dem till slut. 14 gäddor upp och fin medelvikt på de 10 största – ganska prick 4kg i snitt, med topp på 6kg. De här gäddorna hittade vi grunt på knappt 2m. De stod orörliga och nappade bara när mörtarna hissades ner tillräckligt nära. Försiktiga napp men sedan överraskande goda fajter när de väl krokats.

12 februari:
Hans Nordin och den svårfångade storgösen.
Låter blicken flacka fram och tillbaka i snabba svep mellan de övriga spöna … låser blicken på spöt längst bort – jo det är ett napp på gång där, vippan böjer sig långsamt liksom tveksamt ner, bockar allt djupare för att till slut fälla ut och slå upp. Ett typiskt gösnapp.

25 februari:
Hans Nordin fiskeguide på kundens vatten. 
Fiskeguide Hans Nordin får ibland uppdrag att guide en kund på dennes eget vatten. Syftet är att där lära ut var fisken kan stå och under vilka betingelser den flyttar på sig. Denna rapport handlar om ismetets strategier.

 26 februari:
Hans Nordin guidar till rekordgädda på ismete
"Peter hade fiskeskälva vid varje napp och darrade i händerna i flera minuter efter varje fångst – underbart! En ren njutardag även för guiden." Återkommer med flera rapporter från vinterfiskets naturäventyr.

Fiskeguide Hans Nordin – Hemsida

Mitt eget intresse för fiske stannar idag vid en kort uthållighet sedan övergår jag hellre till att måla akvarell.

Börje Peratt
Fisketur – TV-serien med fiskeguide Hans Nordin