söndag 25 september 2011

Centerns ökenvandring

Så har då 28-åriga Annie Lööf valts till Centerns ordförande. Hon förförde sig in i riksdagen på personval och hon lyckades förföra centerkollektivet till att leda dem. Jag tror inte att hon lyckas förföra svenska folket. Tvärtom. Hennes mål att bli Sveriges gröna röst är sedan länge förlorad till Miljöpartiet. Deras val av unga representanter är baserat på kompetens och substans. Det enda jag har hört från Lööf är floskler som tidigare har uttryckts av moderater och högerliberaler. "Jag kan själv" väcker inte något förtroende hos dem som försörjer sig och sin familj i detta land. Tvärtom är det väl så att denna fyraåringsnivå på psykologisk självständighet knappas gäller i arbetslivet. Där måste man kunna tillsammans med andra.

Istället för att profilera sig med Centerns grundvärderingar väljer hon individualismens mest vulgära ideal som i slutändan ger rätt att kliva över dem som står i vägen.
Hennes lyssnande ledarskap är ytterligare en klyscha för den som kan själv. Mos är ett uttryck för den retorik som pratar mycket men inget säger. Det är bara en tidsfråga tills folk slutar fråga och slutar lyssna då de inser att det kommer inget av substans.

Socialdemokraterna valde Juholt men har man undvikit ökenvandring? Det som nu inletts är i alla händelser centerns ökenvandring och den lämnar riksdagen vid nästa val.

Börje Peratt