lördag 24 mars 2012

Rätt att stoppa Ung Pirat


Ung pirat vill ha rätt att propagera för kriminalitet i skolan. SvD 23 mars
Ung Pirat klagar över att man inte får komma ut och propagera i skolor och jämför sig med Ung generation som har ett kristet budskap.
Gustav Nipe förbundsordförande i Ung Pirat menar att man har ett kärleksbudskap av givande och ställer det mot Jesus kärleksbudskap.
Nåväl vad skiljer dem åt? Ung Pirat som vill politiskt propagera för en kriminell handling och Ny Generation vill berätta om medmänsklighet.

Ung Pirat propagerar för att få stjäla mitt arbete och sprida det fritt. Ungefär som att öppna bondens lada för alla att fritt ta för sig utan att ersätta bonden. Då har vi snart inga matprodukter. Det Ung Pirat propagerar för har lett till att flera som skriver böcker och gör talböcker, jobbar med film och musik fått sluta med detta då de inte längre har möjlighet att leva på sitt yrke. Just därför att de som Ung Pirat vill skydda ska ha rätt till olaglig fildelning och nedladdning.

Omständigheterna för kulturarbetaren är sämre än någonsin. Till och med på medeltiden fanns det skydd för upphovsmannen. Man betalade en shilling för att få dennes musik och text.
Idag skyddar Ung Pirat pirater som stjäl upphovsskyddat material. Varför ska de ha rätt att propagera för denna kriminalitet.

Låt hellre x-cons komma in och berätta om vägen tillbaka in i matchen och respekten för människan och det som tillhör andra.

Ta gärna del av 

Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus

Med den boken kan man lära sig ett respektfullt förhållande till både sig själv och till andra.

Börje Peratt